Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er det uoffisielle VM i kokkekunst som arrangeres annethvert år i den franske matbyen Lyon. Konkurransen ble startet av den franske kokken Paul Bocuse i 1987, og har siden vokst til å bli den mest prestisjetunge konkurransen for kokker.

 

Det er en tøff konkurranse for å bli landets representant til mesterskapet i Lyon. Foruten nasjonale konkurranser, må kandidatene også gjennom en kvalifisering i hver verdensdel. Geir Skeie vant overlegent det europeiske mesterskapet som ble arrangert i Stavanger sommeren 2008 med rettene ”Laks Austevoll” og ”Lam Fitjar”. Og han vant også overlegent i Lyon, Januar 2009 i Bocuse d´Or. Den første til å vinne både EM og VM og den yngste vinner noensinne.

 

Norge har gjort det svært bra i Bocuse d ´Or helt siden starten, og blir nå rangert som den nest beste nasjonen etter Frankrike.Geir Skeie, Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem har alle vunnet gull. Lars Erik Underthun og Tom Victor Gausdal har sølv og Odd Ivar Solvold har bronse.

 

Lenker

 

Informasjonskapsler